Santa Tecla 2015

Aquest curs passat 2014-2015 varem celebrar el XXé aniversari de l’Escola Municipal de Música. En aquest aniversari també es  celebrava un altre esdeveniment, i era doncs, la creació ara fa deu anys de l’Aula d’Instruments Tradicionals (AIT) i les Aules de Música als Barris.

Un dels objectius que ens vam plantejar des de bon inici fou la participació en esdeveniments culturals i musicals d’arrel tradicional, el “fer de músic”. Un experiència que s’adquireix de manera vivencial al costat del mestre.

Durant aquest decenni hem participat activament en l’activitat cultural de la nostra ciutat, i no només hi hem participat sinó que, a més, hem ajudat a crear festa. Ara fa 4 anys a petició de l’AIT es va crear l’Entradeta de Músics. Aquesta activitat, a imatge i semblança de l’Entrada de Músics, és la primera activitat on s’estrenen els nostres joves instrumentistes i on es consoliden els més grans. Estem contents de constatar que la nostra iniciativa ha crescut i s’ha consolidat ampliant-ho a d’altres escoles, més públic assistent, i més mitjans per part de l’Ajuntament.

Varem tenir el goig d’iniciar l’acte interpretant l’Himne Nacional “Els Segadors”, sortint del Portal del Roser en cercavila i culminar l’acte en un concert vermut a la plaça de les Cols. Amb les  nostres tres agrupacions: grup d’acordions, grallers i timbalers i la cobla.  Agrupacions formades per alumnes més experimentats que acompanyaven i esperonaven els més joves i petits intèrprets.

L’Endemà, una cobla d’Instruments tradicionals, representada per l’amalgama dels colors sonors de tots els instruments ( acordió diatònic, sac de gemecs, tenores, gralles, flabiols i percussió) acompanyàvem en el Seguici un dels balls que tenim en gran estima, el Ball del Serrallonga petit.

No cal dir que la Festa Major és un dels actes que preparem amb més il·lusió, tanta que ja tenim la mirada en la propera Santa Tecla 2016!

 

AUDICIONS DE CARNAVAL

 

Els passats dies 11 i 12 de Febrer els alumnes de Nivell Elemental, Tallers i Pas de Grau de l’Escola Municipal de Música de Tarragona van participar a les audicions de Carnaval, una iniciativa que ja s’ha consolidat i que serveix perquè tots i totes puguin interpretar música amb els companys del seu mateix curs. Per aquest motiu s’organitzen diferents agrupacions, el més variades possible, dins les possibilitats instrumentals i horàries dels alumnes, per tal de poder combinar les classes amb els assajos i propiciar l’intercanvi de coneixements i el gaudi que suposa fer música plegats en un ambient distès i festiu.carnaval 1r retallada 2OLYMPUS DIGITAL CAMERAcarnaval 3r + inecarnaval 4t reduïdacarnaval pg-tallers

Crònica del Curs de Percussió Històrica

Els passats dies 24 de gener i 7 de febrer va tenir lloc el “Curs de Percussió Històrica” impartit pel nostre professor, Pere Olivé, especialista en música tradicional i històrica.

Els alumnes varen poder treballar i conèixer les fonts bàsiques, i treballar amb els ritmes  característics de l’època medieval, renaixentista, i barroca.

Pere Olivé va destacar el gran nivell de tots els participants.IMG_1244

IMG_1326

Celebrem 20 anys!

Celebrem 20 anys ConcertAquest any, l’Escola celebra el seu 20è aniversari. Una data com aquesta es mereix una celebració. Per aquest motiu i, amb la voluntat de fer partíceps als ciutadans de la nostra festa, el passat 21 de novembre vam treure la música al carrer.

Des de les 6 de la tarda, els vianants que passejaven pel centre de Tarragona, van poder escoltar una bona representació de les agrupacions de l’escola omplien els espais de música.

Per acabar l’acte, es va fer una trobada final al tram central de la Rambla on, plegats, cantant i tocant, vam interpretar la peça “Falalà”.

Un cop acabat, tothom va poder visitar l’exposició sobre els 20 anys d’Escola que es troba al vestíbul del Teatre Metropol: un recull d’imatges i records d’aquests anys. Si encara no l’heu vist, ho podreu fer fins passat les Festes de Nadal.

Aquest ha estat el primer dels actes del 20è aniversari, però n’hi haurà més!

celebrem 20 anys. concert al carrer

Celebrem 20 anys Metropol

Alumnes de l’escola participen en la Trobada Fiddle

ATT00004El passat diumenge 17 de novembre alguns alumnes a partir de  2n de NE de les aules de Sant Pere i Sant Pau i Camp Clar, van participar a la trobada Fiddle al Pavelló Municipal d’Esports de Martorell.

 

 

La trobada va consistir en un assaig concert multitudinari obert al públic, l’activitat va estar dirigida per la violista Hanneke Cassel i el violoncelista de Mike Block acopanyats pel violinista Oriol Saña.

   ATT00001ATT00002

Participació a l’acte del 40è aniversari de la mort de Pau Casals

20131022_4597El passat dia 22 d’octubre els alumnes de l’escola van participar en l’acte commemoratiu dels 40 anys de la mort de Pau Casals. De manera conjunta, totes les escoles de música de Catalunya van interpretar a la mateixa hora El Cant dels Ocells.

Aquí us deixem un breu recull de les imatges d’aquell dia i la gravació de la cançó.

 

 

Santa Tecla 2013. Participació a la Tecla Sinfònica

PARTICIPACIÓ A LA TECLA SIMFÓNICA

El passat diumenge 15 de setembre a les 19’30,Foto_tecla_simfònica retocdins els marc de les festes de Santa Tecla, els alumnes de tercer i quart de nivell elemental de l’escola, van participar en el concert Tecla Simfònica. El concert es dugué a terme a la sala August del Palau de Congressos i va ser la cloenda de la setmana simfónico coral que organitza el Conservatori de Tarragona. A més a més de l’Orquestra i la Banda de Grau Professional, les corals de l’ Escola del Conservatori i la Coral de l’Escola Munipal de Música,  a l’acte també hi van col·laborar el cor infantil els Rossinyols de Tarragona i la coral Infantil de la Universitat Rovira i Virgili.

Els pares diuen…

La Teresa Alcañiz mare d’una alumne d’iniciació 2 de la nostra escola ens escriu en referència al concert de l’ACEM de la cantata El nen enamorat de la lluna, on vam participar al Forum de Barcelona conjuntament amb altres escoles d’arreu del territori.

El diumenge 17 de març, tots vam quedar enamorats de la lluna… El cant coral és un món meravellós on es fa realitat, la frase:“Tots som un”. Els petits cantaires ho van fer com un sol cor entestat a deixar un petó a l’encesa galta de la lluna.

Aquests espectacles posen de relleu l’empenta de persones que fan realitat uns projectes que només es poden dur a terme amb molta il·lusió i professionalitat.

Les persones que vam assistir al concert, vam entendre el per què al començar la cantata,  va parar de ploure i els núvols van amagar el sol…  i és que havia de sortir la Lluna per robar-nos el cor, amb les veus de tots els enamorats!.

Gràcies per estimar tant la música.

Gràcies per fer-la estimar als nostres fills i filles.

I gràcies per tirar endavant projectes que ens emocionen.

 

Benvinguts al Bloc de l’Escola Municipal de Música de Tarragona

Benvolguts!

Ens complau donar-vos la benvinguda al Bloc de l’Escola Municipal de Música de Tarragona. L’objectiu d’aquest portal és oferir informació i fer difusió de les activitats que realitzem com a escola, així com apropar i dinamitzar el contacte amb els alumnes, families i tothom que s’interessi per la formació musical que realitzem.

Us animem a comunicar-vos amb nosaltres, deixant-nos els vostres comentaris, propostes i suggeriments. La vostra opinió ens és molt important!

Benvinguts!